English Croatian French German Italian Japanese

 

 


Multisim i LabVIEW PDF Ispis E-mail

Što je NI Multisim? 

Multisim (ranije poznat pod nazivom Electronics Workbench, sada u vlasništvu tvrtke National Instruments) je softver koji integrira snažnu SPICE simulaciju i izradu elektronickih shema u visoko intuitivni elektronicki laboratorij na racunalu. Baziran na profesionalnim alatima za crtanje elektronickih shema, inženjeri su dizajnirali Multisim koji je pogodan za edukaciju. Multisim pomaže ucenicima i studentima razumjeti elektroniku kroz razne mogucnosti kao što su virtualne i realne komponente, laka mjerenja, interaktivne simulacije, 3D virtualne plocice za testiranje...  

Intuitivno crtanje shema i simulacija strujnih krugova 

Ne morate biti SPICE ekspert da biste koristili Multisim. Sa intuitivnim okruženjem za crtanje elektronickih shema i jednostavnim korisnickim suceljem za industrijski standardnu SPICE simulaciju, Multisim vam pomaže da odmah pocnete sa crtanjem shema, simulacijom i testiranjem. Ako izradujete tiskane plocice, Multisimom možete sprijeciti skupe prototipne iteracije i skratiti vrijeme izrade tako da simulacijom i mjerenjem otkrijete greške u ranoj fazi razvoja.

SPICE simulacija 

SPICE ( Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis ) je program za racunalnu simulaciju i modeliranje koji koriste inženjeri da bi predvidjeli ponašanje elektronickih krugova. Razvijen je na University of California , Berkeley , kasnih šezdesetih godina 20. stoljeca. Ima mogucnost simulacije od najjednostavnijih pasivnih komponenti kao što su otpornici u kondenzatori pa sve do sofisticiranih poluvodickih elemenata kao što su MESFET i MOSFET. Koristeci te osnovne komponente kao osnovne gradivne blokove za vece modele, dizajneri i proizvodaci cipova imaju mogucnost definirati ogroman broj SPICE modela. SPICE se koristi za simulaciju sklopova gotovo svih kompleksnosti, ali mu je glavna primjena simulacija sklopova do srednjih frekvencija, od istosmjerne struje do oko 100MHz.

Multisim sadrži velik broj raznih elemenata sa pripadajucim SPICE modelima za simulaciju. Svi elementi su logicki posloženi u grupe za lakše pronalaženje. Takoder postoji više vrsta SPICE analiza koje se mogu provoditi.

Integracija s ostalim alatima 

-NI Ultiboard - izrada tiskanih plocica
-Edukacijska platforma ELVIS
-LabVIEW instrumenti
  
MS2           AM-modulator 

Podjeli preko:

Facebook   
 
   
Copyright © 2010 by ESAPI