English Croatian French German Italian Japanese

 

 


Multisim i LabVIEW PDF Ispis E-mail

to je NI Multisim?

Multisim (ranije poznat pod nazivom Electronics Workbench, sada u vlasnitvu tvrtke National Instruments) je softver koji integrira snanu SPICE simulaciju i izradu elektronickih shema u visoko intuitivni elektronicki laboratorij na racunalu. Baziran na profesionalnim alatima za crtanje elektronickih shema, inenjeri su dizajnirali Multisim koji je pogodan za edukaciju. Multisim pomae ucenicima i studentima razumjeti elektroniku kroz razne mogucnosti kao to su virtualne i realne komponente, laka mjerenja, interaktivne simulacije, 3D virtualne plocice za testiranje...

Intuitivno crtanje shema i simulacija strujnih krugova

Ne morate biti SPICE ekspert da biste koristili Multisim. Sa intuitivnim okruenjem za crtanje elektronickih shema i jednostavnim korisnickim suceljem za industrijski standardnu SPICE simulaciju, Multisim vam pomae da odmah pocnete sa crtanjem shema, simulacijom i testiranjem. Ako izradujete tiskane plocice, Multisimom moete sprijeciti skupe prototipne iteracije i skratiti vrijeme izrade tako da simulacijom i mjerenjem otkrijete greke u ranoj fazi razvoja.

SPICE simulacija

SPICE( Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis ) je program za racunalnu simulaciju i modeliranje koji koriste inenjeri da bi predvidjeli ponaanje elektronickih krugova. Razvijen je na University of California , Berkeley , kasnih ezdesetih godina 20. stoljeca. Ima mogucnost simulacije od najjednostavnijih pasivnih komponenti kao to su otpornici u kondenzatori pa sve do sofisticiranih poluvodickih elemenata kao to su MESFET i MOSFET. Koristeci te osnovne komponente kao osnovne gradivne blokove za vece modele, dizajneri i proizvodaci cipova imaju mogucnost definirati ogroman broj SPICE modela. SPICE se koristi za simulaciju sklopova gotovo svih kompleksnosti, ali mu je glavna primjena simulacija sklopova do srednjih frekvencija, od istosmjerne struje do oko 100MHz.

Multisim sadri velik broj raznih elemenata sa pripadajucim SPICE modelima za simulaciju. Svi elementi su logicki posloeni u grupe za lake pronalaenje. Takoder postoji vie vrsta SPICE analiza koje se mogu provoditi.

Integracija s ostalim alatima

-NI Ultiboard - izrada tiskanih plocica
-Edukacijska platforma ELVIS
-LabVIEW instrumenti
MS2 AM-modulator

Podjeli preko:

Facebook   
 
   
Copyright © 2010 by ESAPI